VELDMAN

nieuws archief

22 februari 2023:

VELDMAN Vintage Project

Na jarenlang toonaangevend eigen werk, nu een serieus ‘Vintage Project’ van zanger-gitarist Gerrit VELDMAN. Een deep dive naar de periode waar zijn voorliefde voor muziek ligt: around 70’s. Een tribute aan de periode van 1965 tot 1975. Van Jimi Hendrix tot The Rolling Stones en van Cream tot CCR. En wat te denken van Rory Gallagher, Santana of Crosby, Stills, Nash & Young? VELDMAN Vintage Project brengt hun songs op hoogstaand niveau. Stuk voor stuk nummers uit die legendarische periode van net voor én net na de zeventiger jaren. Ga je mee terug naar die tijd? VELDMAN zelf geniet hier enorm van, dat zul je zien en horen. Maar de band wil vooral jóu dat vintage gevoel geven. Met een heerlijk seventies repertoire en een groot aha-effect!

Gerrit Veldman tourde de afgelopen jaren met bassist Tenny Tahamata en drummer Mathieu van Uden. Een ritmeselectie die zo goed beviel dat hij ze ook vroeg mee te doen in dit Vintage Project. Ze waren direct enthousiast en Tenny opperde al snel Roland Bakker – jarenlang zijn muzikale maatje in de Julian Sas Band – als toetsenist voor dit project. Ook Roland was enthousiast en blijkt bovendien uitermate goed uit de voeten te kunnen met dit repertoire. Laat je dus muzikaal verrassen door deze ervaren muzikanten. VELDMAN Vintage Project: een unieke ‘around seventies’ band!

Leden: Gerrit Veldman – Gitaar, vocals Mathieu van Uden – Drums, vocals Tenny Tahamata – Basgitaar, vocals Roland Bakker – Hammond orgel, piano en key’s

22 oktober 2022:

Na 18 jaar muziek maken met The Veldman Brothers en VELDMAN heeft Gerrit besloten dat het tijd is voor bezinning.

Gerrit: “Na deze lange periode wil ik op zoek gaan naar andere invalshoeken en uitdagingen. Ik wil iedereen bedanken die ons de afgelopen jaren gevolgd heeft en een warm hart toedroeg.

Ook wil ik de jongens van de band bedanken voor de fijne optredens en lol die we daarbij hadden.

Wij zullen met de band gewoon de optredens doen die geboekt zijn en er mooie shows van maken om het zo ook mooi te kunnen afronden voor onszelf en het publiek, die hiermee nog de kans kan pakken om ons te gaan zien.”

Groet, Gerrit

© 2023 VELDMAN